Hoe begin je met geld verdienen met YouTube in 2022 (Top 7 manieren)

Over de hele wereld worden elke dag vijf miljard YouTube-video’s bekeken. YouTube is nog altijd even populair: gebruikers spenderen gemiddeld 40 minuten per YouTube-sessie.

Bovendien bekijken twee op de drie potentiële kopers YouTube-video’s wanneer ze een product of dienst kopen.

In lijn met deze digitale verschuiving is het volgende wat je moet leren hoe je geld kunt verdienen op YouTube. Alles wat je nodig hebt is videobewerkingssoftware, een laptop of computer en je kunt aan de slag om geld te verdienen op YouTube.

Je kunt tal van voorbeelden bedenken. Denk bijvoorbeeld maar aan Enzo Knol of Gio, die hun hele leven filmen en op youtube zetten. Maar ook de mannen van StukTV en Famke Louise danken hun bekendheid aan Youtube. Evenals Nikkie de Jager van Nikkitutorials.

Iedereen kan dus geld verdienen op Youtube, je hoeft geen muzikant of andere bekendheid te zijn. Als zelfs Famke Louise het kan, dan kan jij het ook!

Er zijn tal van mogelijkheden voor gewone mensen om geld te verdienen met YouTube.

Je moet echter strategischer en meer gerichter zijn in je aanpak.

In dit artikel zal ik de verschillende manieren bespreken waarop je nog dít jaar kunt beginnen met geld verdienen op YouTube.

Disclaimer: voor sommige van de onderstaande links ontvang ik een vergoeding zonder kosten voor jou. Dit zijn echter de beste tools die ik heb gebruikt en getest en die naar mijn mening het meest effectief zijn om geld te verdienen met YouTube. Je kunt alle informatie over hoe wij omgaan met affiliatelinks lezen in ons privacybeleid.

Hoe geld te verdienen op YouTube

Hoewel het mogelijk is om als content creator een aanzienlijk inkomen te verdienen met je YouTube-account, is het niet direct de meest gemakkelijke manier.

Elke minuut wordt er wereldwijd 500 uur aan video geüpload naar YouTube.

En dat zijn natuurlijke hele hoge cijfers!

Daarom is de concurrentie hoog, en wordt online veel geld verdienen een grotere uitdaging.

Hier zijn enkele goede en sterke strategieën en manieren die je kunt gebruiken om je verdienpotentieel met YouTube te vergroten.

1. YouTube Verdienmodel: Gebruik affiliate links op YouTube.

Het promoten van affiliate links kan een enorme verdienmogelijkheid zijn voor kanalen die zowel diepgaande tutorials als inzichtelijke productreviews aanbieden.

Als je bijvoorbeeld een product aanbeveelt en een gebruiker bezoekt jouw link om het te kopen, verdient je commissies.

Je kunt deze links in de eerste paar regels van jouw beschrijving plaatsen en in jouw video-inhoud over jouw link spreken.

Het plaatsen van affiliate links op YouTube is in dat opzicht bijna hetzelfde als het promoten van affiliate links op je blog.

Je moet dus geen affiliate links over je YouTube video gieten enkel voor het monetaire voordeel (je wilt tenslotte dat je video’s worden gezien als exclusieve inhoud die je publiek niet zomaar ergens anders kan krijgen). Je wilt de kijkers boeien en ervoor zorgen dat ze zoveel mogelijk content van jou willen bekijken.

Vergeet niet dat kijkers deze links alleen zullen openen als ze denken dat je een betrouwbare bron bent.

Om vertrouwen op te bouwen bij jouw kijkers en meer abonnees te krijgen, help je hen concrete problemen op te lossen en geeft je tutorials.

Als bonus kunt je video’s maken die oplossingen bieden die je eerder zelf hebt bereikt. Kijkers zullen zich dan nog beter in jou herkennen en eerder een relatie leggen.

Er zijn tal van affiliate programma’s waar je je bij kunt aansluiten.

Je kunt lid worden van veel verschillende programma’s op een plaats op een populaire affiliate netwerk zoals TradeTracker, Daisycon, Paypro, of Awin.

De beste YouTube premium inkomsten kan je verdienen door een blog te beginnen in combinatie met je YouTube kanaal en daar ook affiliate links aan toe te voegen. Zo leg je ook verbanden tussen de twee media. Dit komt over het algemeen veel sterker over, omdat je op meerdere platformen vertegenwoordigd bent.

Op die manier verdien je geld met YouTube (terwijl je rekening houdt met het beleid voor geld verdienen en de vereisten om in aanmerking te komen) en heb je ook een website op een platform waarvan je zelf eigenaar bent.

De eerste stap voor beginners die een blog beginnen is om met HOSTPARTIJ aan de slag te gaan.

2. Word een YouTube Partner en verdien aan video-advertenties.

Voor veel YouTubers zijn advertenties de meest essentiële en grootste inkomstenstroom op YouTube.

Als YouTube-partner verdien je op verschillende manieren geld. Dat klinkt toch goed? Maar daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

U kunt geld verdienen met advertenties voor jouw video’s, kanaal lidmaatschappen, of Google AdSense banner advertenties.

Er zijn echter een aantal basisregels die je in acht moet nemen voor je een gecertificeerde YouTube Partner kunt worden, evenals een aantal vereisten waaraan je moet voldoen om van start te kunnen gaan. Maar als je de stappen netjes volgt dan is het voor iedereen te bereiken.

Naast het naleven van de advertentieregels van YouTube, moet je in de afgelopen 12 maanden minimaal 4.000 video-uren op je kanaal hebben bekeken en 1.000 abonnees hebben.

Er is geen concrete tijdslijn of indeling om deze basis 4.000 uur te krijgen. je kunt 100 uur op 40 youtube video’s of een combinatie om jouw totaal te krijgen tot 4.000 te krijgen. Het maakt niet uit hoe, als men maar 4000 uur naar jouw videocontent heeft gekeken.

De beroemde internationale hit Gangnam Style bijvoorbeeld had maar liefst vijf maanden nodig om 1 miljard views te halen.

Despacito werd echter veel sneller een virale video, met een rush naar 1 miljard views in amper 97 dagen.

Nadat je met succes de drempel van 4.000 uur hebt gehaald en je plaats als YouTube Partner hebt veroverd, kun je beginnen geld te verdienen met advertenties.

Het is echter niet altijd mogelijk om je inkomsten uit reclame alleen op YouTube te baseren.

Er zijn andere manieren waarop je je verdienpotentieel op YouTube kunt consolideren.

Hier en daar een livestream doen is ook een geweldige manier om geld te verdienen. Mensen houden van het live-element en de real-time factor. Je hebt dan ook direct contact met je kijkers. Je kunt testen wat ze leuk vinden, zodat je jouw content nog beter op hen kunt afstemmen.

Als je een trouwe fanbase hebt die op regelmatige basis naar je stream kijkt, dan zullen ze zeker bij je willen kopen.

Bovendien heeft YouTube de mogelijkheid tot superchat en superstickers geïntroduceerd.

Met deze functies kunnen je premium YouTube-abonnees chatberichten kopen die anders zijn dan gewone berichten die bovenaan je chatfeedback kunnen worden gezet.

Dit betekent dat er een andere inkomstenstroom is waar je van kunt profiteren. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen aan jouw fans, naast de advertenties die je op jouw video’s hebt staan.

3. Verdien geld op YouTube met financiering / crowdfunding door je fans.

Als je een trouwe schare fans hebt opgebouwd, kun je door hen aan te moedigen je kanaal te crowdfunden, je nieuwe video’s financieren en extra winst maken.

Een crowdfunding platform zoals Patreon zorgt voor meer naadloosheid in het proces om betaald te worden voor je inhoud.

Voor slechts een dollar kunnen je fans zich abonneren op hun favoriete kanalen en zelfs naar huis gaan met een aantal exclusieve beloningen van hun favoriete YouTube-makers.

Tipee is een andere dienst waarmee je kunt genieten van een combinatie van terugkerende en eenmalige donaties.

Je kunt natuurlijk ook Paypal gebruiken om donaties in te zamelen.

Zowel kanalen met winstoogmerk als non-profitorganisaties maken gebruik van deze financiering- en donatiemogelijkheden door hun fans en volgers om hun video-activiteiten soepel te laten verlopen.

Zolang het soort inhoud dat je creëert interessant, onderhoudend of waardevol is, zul je versteld staan van hoe graag jouw kijkers en fans een (klein) bedrag aan je willen doneren. En al die kleine bedragen kunnen samen al snel een heel groot bedrag vormen.

Inzicht in de samenstelling en eigenschappen van je publiek is ook van cruciaal belang wanneer je beslist hoe je om donaties vraagt.

4. Beheers je YouTube SEO.

Voor videomakers die nog geen significante aanhang hebben opgebouwd, moet je vanaf het begin je YouTube SEO maximaliseren.

Om dat te doen, voer je zoekwoordenonderzoek uit zoals je gewoonlijk zou doen – maar denk een beetje anders, gebaseerd op waar mensen naar zoeken op YouTube.

Zorg er vervolgens voor dat je hoogwaardige zoekwoorden gebruikt in jouw videotitel, beschrijving en videotags.

Eenmaal gepubliceerd, kun je je YouTube “Traffic Source: YouTube search” rapport om een idee te krijgen van waar mensen naar zoeken wanneer ze je video’s vinden.

In het algemeen biedt Google videoresultaten voor trefwoorden over how to, reviews, tutorials en grappige videotermen.

Er zijn ook vijf belangrijke YouTube SEO ranking factoren om te overwegen:

  • Aantal opmerkingen
  • Abonnees na het bekijken van een video
  • Verhouding duimen omhoog/duim omlaag
  • Video lengte
  • Click-through-rate op de YouTube-zoekresultaten

Dit zijn dus aspecten waar youtube zelf rekening mee houdt. Je hebt hier natuurlijk wel invloed op, dus het is goed om dit in je achterhoofd te houden.

Bron: tagseoblog.com

De basis van SEO, zoals het hebben van goede inhoud en het krijgen van links van kanalen van hoge kwaliteit, zijn nog steeds relevant in de zoekresultaten van YouTube. Eigenlijk net als een echte site, maar dan in Youtube.

Houd in gedachten dat het alleen maar moeilijker zal worden om op de eerste pagina’s van Google en Youtube te komen voor concurrerende zoekwoorden. Maar hoe preciezer en kleiner je niche, hoe groter de kans dat het je lukt. Als je goed zoekwoordenonderzoek doet kun je al snel op pagina 1 komen.

Elke minuut worden er meer video’s geüpload naar YouTube dan naar alle andere videodatabanken samen!

SEO is dus geen proces van de ene dag op de andere (maar kan met deze strategieën wel worden versneld).

Een voordeel van YouTube is dat het gemakkelijk is om partnerschappen aan te gaan en samen te werken met de juiste mensen.

Door een andere populaire YouTube-partner jou te laten verschijnen in hun video’s of vice versa, kun je heel wat nieuwe kijkers naar je eigen kanaal lokken.

Maar voor deze optie, zorg ervoor dat je een relevante en high-traffic influencer kiest die een gelijkaardig (of idealiter groter) aantal volgers heeft als de jouwe. Natuurlijk moet jullie doelgroep wel enigszins hetzelfde zijn, anders zal men jouw content niet interessant vinden. En dat is dan weer zonden van je werk en inzet.

Om potentiële personen te vinden, zoek je op YouTube naar andere YouTubers en zoek je degenen die een kanaal hebben dat vergelijkbaar is met het jouwe.

Je kunt ook zoeken naar potentiële youtubers op Google door te typen: “jouw trefwoord” + “samen te werken”

Je kunt ook overwegen om shout-out te doen voor andere populaire kanalen in ruil voor hun vermelding van jouw kanaal. Eigenlijk een beetje zoals je andere bloggers benaderd voor een gastblog, maar nu doe je het Youtube-style!

Door met andere makers samen te werken, kun je misschien nieuwe fans aantrekken die jouw kanaal nog niet kenden.

5. Haal het meeste uit jouw YouTube funnel

Optimaliseer je YouTube kanaal voor verkoop. Kies je niche, word een YouTube-partner en begin met het plannen van je marketing funnel.

YouTube is één manier om je boodschap te verspreiden, maar je kunt meer geld verdienen door YouTube te gebruiken in combinatie met een blog. Die twee kunnen elkaar enorm versterken.

Op die manier verzamel je meer e-mailadressen en verkoop je uiteindelijk (meer) producten aan je fanbase.

Als je bijvoorbeeld een blogbericht schrijft over een partnerproduct dat je aanbeveelt, hergebruik je die inhoud en maak je een YouTube-video die in het bericht is opgenomen. In dat bericht kun je bijvoorbeeld een review geven van het product. Zo heb je én een losse youtube video, en een mooie video voor in je blogartikel.

Stuur vervolgens gebruikers van YouTube terug naar je blog en naar de affiliate links om zowel commissies te verdienen als je blog meer naamsbekendheid te geven.

Een andere goede optie is om je YouTube-kanaal te verbinden met een e-commerceplatform zoals Shopify en artikelen te verkopen. Hier zijn een aantal geweldige YouTube merch winkels om inspiratie uit te halen.

6. Word een Amazon Influencer.

Het Amazon influencer programma wordt steeds populairder. Sinds vorig jaar is Amazon.nl ook in Nederland en ik verwacht dat Amazon de komende jaren groter en groter zal worden. Want de hun zakken voor marketing lijken oneindig gevuld.

Met hun partnerprogramma kun je je aanwezigheid op YouTube (sociale media in het algemeen) maximaliseren om geld te verdienen via Amazon-aanbevelingen.

Nadat je zich bij het programma hebt aangesloten, kunt je producten recenseren en aanbevelen en jouw kijkers via affiliate links naar Amazon doorverwijzen voor een aankoop.

Wanneer jouw kijkers doorklikken en een aankoop doen bij Amazon, krijgt je jouw deel van de commissie – meestal 8-10%. Dit is afhankelijk van het soort product.

Naast productrecensies biedt Amazon ook de mogelijkheid voor makers van inhoud om hun eigen merchandise te promoten. Dit betekent dat als iemand je merchandise koopt, je de volledige winst van de verkoop krijgt.

Je kunt geld verdienen door gebruik te maken van Amazon’s affiliate programma, zonder dat je zelf een bestelling hoeft uit te voeren.

Bedenk wel dat dit programma niet voor iedereen toegankelijk is.

Het aantal volgers in de sociale media en andere maatstaven bepalen de goedkeuringskansen als het gaat om Amazon’s influencer marketing programma’s.

7. Verken extra winsten van YouTube Red-abonnees.

Met YouTube Red kunnen gebruikers 9,99 dollar betalen voor reclamevrij YouTube kijken.

Zelfs zonder advertenties op YouTube kunnen makers van inhoud nog steeds geld genereren en 55% van de inkomsten verdienen, op basis van de kijktijd.

Er zijn uiteenlopende meningen over de vraag of YouTube Red de CPM-tarieven verhoogt of verlaagt.

Met YouTube Red is je kijktijd belangrijk, dus controleer je YouTube Analytics om je statistieken te bekijken, zoals kijktijd en video-engagement. In dit geval speelt waardevolle inhoud dus een nóg grotere rol. Als jouw content interessant is dan zal men eerder blijven hangen en de video uitkijken.

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube?

Het korte antwoord: dat hangt ervan af.

Dat hangt af van de manier die je hanteert, maar ook van de hoeveelheid werk die je er zelf in steekt.

Door gebruik te maken van advertenties, affiliate links, en de verkoop van gesponsorde plaatsingen in jouw video’s, kunt je jouw inkomstenpotentieel maximaliseren.

Op YouTube zijn er veel manieren om geld te verdienen. Dit kan gebeuren met advertenties op CPM-, CPV- en CPC-basis. Met kosten per impressie (CPM) verdient een typische YouTuber €7,60 per 1.000 views.

Volgens het beleid van Google krijgen de makers echter 55% van de inkomsten uit advertenties, terwijl Google 45% houdt.

Als je als kanaaleigenaar affiliate marketing gebruikt, betalen adverteerders met verschillende modellen – meestal kosten per verkoop of kosten per lead.

Hier zijn jouw verdiensten direct afhankelijk van het aantal conversies en verkoopcommissies die je van adverteerders krijgt.

Je kunt ook gesponsorde productplaatsingen in jouw video’s verkopen.

YouTube is in dit opzicht heel adverteerdersvriendelijk omdat het platform geld verdient door korte vermeldingen of uitgebreidere productaanbevelingen te verkopen aan merken en bedrijven die op zoek zijn naar exposure.

Als je echter een aanzienlijke fanbase op je kanaal hebt weten op te bouwen, dan zullen merken jouw willen betalen om in jouw video’s te verschijnen.

Het geldbedrag kan variëren van € 20 tot € 50 voor elke paar duizend YouTube views die ze op jouw kanaal krijgen.

Dus als hun video op jouw kanaal miljoenen keren wordt bekeken, kun je ergens tussen de 20.000 en 50.000 euro bijschrijven.

Hoeveel geld verdienen YouTubers?

Voor duizenden YouTubers, kan dit antwoord niets zijn, of nauwelijks iets.

Voor populaire YouTubers, kan dit een miljoen euro of meer per jaar zijn (Enzo Knol, Kwebbelkop)

Het wordt steeds moeilijker om geld te verdienen, aangezien de advertentie-inkomsten kunnen variëren van €0,35 tot €5 per view, met als veilige veronderstelling €1 per 1.000 views.

De winstgevendheid van je kanaal hangt af van zowel je views als de niche waarin je actief bent.

YouTubers in goed bekeken niches zoals lijstjes, nieuws, roddels over beroemdheden (de bekende JuiceKanalen), make-up en schoonheid, en populaire mislukkingen hebben veel inkomsten door hun miljoenen views.

Er zijn ook rekenmachines voor YouTube-inkomsten om je te helpen begrijpen hoeveel je kunt verdienen op basis van videoweergaven en betrokkenheid.

Hoeveel views heb je nodig om geld te verdienen op YouTube?

Zodra je een saldo van €100 hebt, betaalt YouTube je uit.

En kun je verdienen aan YouTube op een pay-per-subscriber basis?

YouTubers heeft net een abonnementsdienst uitgerold voor YouTubers met veel volgers.

De componenten van een succesvol YouTube-kanaal

Laten we nu eens kijken naar wat er nodig is om een succesvol Youtube kanaal te hebben.

Kanaal cover foto

Dit is de afbeelding die bovenaan je kanaal verschijnt. Het is een geweldige plek om een call-to-action te plaatsen of iets dat echt in het oog springt.

Oproep tot actie in de kanaal cover foto

Dit is een goede plek om een oproep tot actie te plaatsen.

Dit vertelt kijkers wat je wilt dat ze nu doen.

Profiel foto

Een goede profielfoto is een must! Dit is een foto die altijd zichtbaar zal zijn, aangezien hij linksonder onder elk van je video’s staat.

Zorg ervoor dat de foto die je kiest up to date is.

Als je een persoonlijke foto gebruikt, is een glimlach aanstekelijk, dus zet er een op en maak die gouden profielfoto!

Naam YouTube-kanaal

Dit kan echter van alles zijn – zorg er alleen voor dat het relevant is voor jouw inhoud.

Kanaal Trailer

Een YouTube channel trailer is een korte video die wordt afgespeeld wanneer de kijker op je nieuwe YouTube startpagina terechtkomt. Zorg ervoor dat de video boeiend, interessant en kort is! 

De video is jouw kans op een eerste indruk voordat de kijker zelfs maar aan jouw inhoud toekomt.

De eerste seconden zijn het belangrijkst. Ervoor zorgen dat je een impact maakt met je kanaaltrailer is de sleutel.

Behandel het als een filmtrailer en geef het publiek een voorproefje van wat komen gaat.

Een voice-over is optioneel, maar je moet ervoor zorgen dat je beelden overeenkomen met wat je zegt.

Kanaaltrailer CTA en beschrijving

Nogmaals, dit is jouw eerste indruk om waarde te leveren aan jouw bezoekers.

De beschrijving vertelt de kijkers dan waar de video over gaat en wat ze zullen krijgen bij het bekijken ervan.

Recente uploads

Deze sectie toont de laatste video’s die je hebt geüpload.

Dit is een geweldige plek om jouw meest recente video’s te laten zien en kan worden gebruikt als een uitstekende kans om het publiek te verleiden jouw video’s met waardevolle inhoud te bekijken.

Als je afspeellijsten hebt, kunnen die hier ook worden opgenomen om het de kijker gemakkelijker te maken jouw inhoud te bekijken.

Hoe geld te verdienen op YouTube FAQ.

Hoe kan ik geld verdienen op YouTube zonder advertenties?

Als je niet veel geld verdient met advertentieweergaven, zijn er genoeg andere manieren om een inkomen uit je kanaal te genereren. Hier zijn enkele van de beste opties:

1. Voeg affiliate links
 toe aan je videobeschrijvingen om producten aan te bevelen en commissies te verdienen op elke verkoop.
2. Verkoop merchandise, t-shirts, en fysieke producten gekoppeld aan jouw e-commerce platform.
3. Verkoop digitale producten, online cursussen, en eBooks.
4. Bouw je publiek op en krijg een YouTube sponsorschap van een merk.
5. Als je een expert bent in je niche, verkoop dan coaching en consulting diensten en reken een uurtarief.

Is het moeilijk om geld te verdienen met YouTube?

Het is een uitdaging om geld te verdienen met YouTube en ja, er komt wel wat werk bij kijken. Maar dan heb je er wel wat aan, het is bovendien goed uit te bouwen en op te schalen. Volgens de richtlijnen van de YouTube-gemeenschap moet je in de afgelopen 12 maanden 1.000 abonnees en 4.000 kijkuren hebben gehad om te kunnen deelnemen aan het partnerprogramma van YouTube. Vervolgens moet je veel views genereren en je cost per view (CPV) in de gaten houden om te zien hoeveel geld je verdient aan advertenties.

Als je geen miljoenen views hebt, is een goede manier om je kanaal te gelde te maken met affiliate marketing. Je kunt producten reviewen of product tutorials uitvoeren en affiliate links in je video beschrijving plaatsen. Op die manier kunt je commissies verdienen op elke verkoop en meer geld verdienen dan jouw reclame CPV.

Ik raad je aan om een blog te beginnen en die te koppelen aan je YouTube-kanaal. Op die manier kan je affiliate links promoten op zowel je YouTube kanaal als je blog en je video’s inbedden in je blog posts om meer views te krijgen (en je SEO te helpen). De combinatie tussen de twee zal beiden versterken. Ook Google vindt dit een meerwaarde.

Hoeveel is 1.000 views waard op YouTube?

Er is geen standaard antwoord op hoeveel 1.000 views waard is. Factoren om te overwegen zijn de industrie waarin je je bevindt, hoeveel mensen klikken op jouw advertenties, en het land waarin je zich bevindt. Dit alles is van invloed op jouw gemiddelde CPM.

Bovendien, adverteerders maken een Google AdWords-account en kiezen hun advertentie-strategie op basis van ofwel het betalen op een kosten per weergave (CPV) of kosten per klik (CPC) basis.

Een goede vuistregel is om aan te nemen dat je € 0.75 verdienen – € 1.00 voor 1.000 weergaven als je gebruik maakt van banner advertenties, of € 6-7 per 1.000 weergaven als je gebruik maakt van advertenties die spelen voordat jouw video begint.

Hoeveel abonnees heb je nodig om geld te verdienen?

Op basis van het YouTube Partner Program heb je 1.000 of meer abonnees nodig om geld aan je kanaal te kunnen verdienen. Je moet ook minstens 4.000 kijkuren hebben in de afgelopen 12 maanden en een actieve Google AdSense-account hebben. Zodra je je aanmeldt en wordt aanvaard in YPP, mag je advertentievoorkeuren instellen en geld verdienen met de video’s die je uploadt.

Wie is de best betaalde YouTuber?

De top YouTube-sterren brengen miljoenen dollars per jaar binnen door hun YouTube-kanalen te gelde te maken. Hier is een lijst van de best betaalde YouTubers op basis van jaarlijkse inkomsten in 2019:
1. Ryan Kaji: 26 miljoen dollar.
2. Dude Perfect: 20 miljoen dollar.
3. Anastasia Radzinskaya: 18 miljoen dollar.
4. Rhett and Link: €17.5 miljoen.
5. Jeffree Star: €17 miljoen.
6. Preston: €14 miljoen.
7. PewDiePie: €13 miljoen.
8. Markiplier: 13 miljoen dollar.
8. DanTDM: €12 miljoen.

Wat is de beste manier om geld te verdienen met YouTube?

De beste manier om geld te verdienen op YouTube is door een consistent thema te hebben voor al je video’s, of het nu humor,  educatie, recensie of vlogging is.
Youtube zal advertenties plaatsen aan het begin of einde van bepaalde video’s en je betalen wanneer iemand deze advertenties bekijkt.
Hoe meer abonnees, views en comments je video heeft, hoe meer geld Youtube zal bieden wanneer iemand hun producten adverteert op jouw video’s!

Waarom brengen mijn video’s geen geld op?

Deze vraag heeft veel mogelijke antwoorden.
Ten eerste is het mogelijk dat je kijkers niet alle advertenties bekijken die YouTube voor je plaatst.
Ten tweede, je video’s zijn misschien niet boeiend genoeg voor mensen om de advertenties te bekijken.
Ten slotte kan het zijn dat je video’s zelf weinig advertenties hebben om uit te kiezen vanwege hun thema.

Wat voor apparatuur heb je nodig voor YouTube?

In principe een computer en een webcam van goede kwaliteit.
Je kunt ook een microfoon kopen als je een duidelijker geluid wilt hebben.
Het is natuurlijk nog beter om echt goede apparatuur te hebben, om een goede kwaliteit camera te hebben om je video te filmen.
Zorg ervoor dat de verlichting voldoende is, zodat je goed zichtbaar bent!

Waar kan ik videobewerkingssoftware krijgen om YouTube-video’s te maken?


Met YouTube Studio is een applicatie ontwikkeld door Google waarmee je video’s kunt bewerken, intro’s en outro’s kunt toevoegen, het tempo van je video kunt versnellen of vertragen, de muziek in je video kunt veranderen, etc.
Als je later nog wijzigingen wilt kunnen aanbrengen (bijvoorbeeld een oude video opnieuw bewerken), is het slim om een kopie van je originele bestand te maken.

Mag ik auteursrechtelijk beschermde muziek gebruiken in mijn video’s?

Nee, natuurlijk niet! Als je het auteursrecht schendt, zal YouTube niet alleen je video verwijderen, maar hebben ze ook het recht om geld van je toekomstige video’s te beperken. Vaak komt dit er in de controle van de video al uit en zul je de melding vanzelf zien.
Er zijn sowieso veel legale alternatieven voor muziek op YouTube, dus het is aan te raden om niet-auteursrechtelijk beschermde muziek te vinden voor je video’s. Net als bij stockfoto’s is er ook voor muziek een vergelijkbare database met royalty free muziek.

Hoe moet ik mijn video’s op YouTube noemen?

Dit hangt af van wat je met jouw video wilt bereiken, maar het ligt ook aan de inhoud. Als je zoekwoorden wilt toevoegen voor SEO doeleinden, gebruik dan de relevante zoekwoorden in de titel van je video.
Op deze manier zullen mensen die op zoek zijn naar specifieke dingen je kanaal makkelijker vinden en krijg je meer verkeer naar je kanaal.

Hoeveel kost het om een kanaal op YouTube te beginnen?

Niets! je kunt geheel gratis een account aanmaken, dus waarom zou je het niet uitproberen?

Hoe word je populair op YouTube?

Dit is een vraag met een veelheid aan antwoorden.
De algemene consensus van YouTubers is dat je consistent moet zijn in je inhoud, video’s van goede kwaliteit moet hebben en je moet engageren met je abonnees/kijkers.
Daarnaast moet je natuurlijk doorlopend waardevolle inhoud publiceren, die jouw publiek interessant vindt. Vraag mensen die jouw video’s bekijken om commentaar achter te laten en zich te abonneren om jouw kansen om populair te worden te vergroten.

Geld verdienen met YouTube is mogelijk, maar het is moeilijk om geld te verdienen met alleen maar YouTube. Ik zou het daarom altijd gebruiken in combinatie met andere platforms, zoals een blog.

Het is van vitaal belang om een platform te hebben dat je bezit, zoals een blog, en YouTube te gebruiken als een secundaire verkeersstroom. Op youtube heb je namelijk geen enkele invloed, op je eigen blog wel.

Een voordeel is dat YouTube SEO nog niet zo concurrerend is als organische SEO.

Als je nu kunt beginnen met het genereren van verkeer, zul je in 2023, wanneer de concurrentie heviger is, al een voorsprong hebben.

Mijn advies: begin een blog met een high-end marketing funnel, en doe dan mee aan YouTube als secundaire manier om je e-maillijst op te bouwen en affiliate-inkomsten te genereren.

Author :

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like

Over Eddy

Hoi, ik ben Eddy. Een enthousiast ondernemer, maar helaas eentje met z’n beperkingen. Benieuwd naar mijn hele verhaal?

Follow Me

De Beste Software

-Voor jou, persoonlijk getest-

Popular Articles

No Posts Found!

Hoe begin je met...?

-Mijn gidsen begeleiden je stap voor stap-

Categories

Edit Template

© 2022 Created with Royal Elementor Addons